SATEENKAAREN PÄÄSTÄ LÖYTYI IHMISOIKEUSPANKKI - VIESTI NORDEAN JOHDOLLE

Näen jo silmissäni sen kovaäänisen sekakuoron, joka pian alkaa laulaa säästötilinsä siirtämistä johonkin heinähattupankkiin. Nordea nimittäin otti edistyksellisen askeleen julkaistessaan ensimmäisenä suomalaisena pankkikonsernina päätöksensä liittyä Helsinki Pride Week -kumppaneiden joukkoon.

Kuulin ettei prosessi ollut Nordean sisälläkään helppo. Liiketoiminta vähintään alitajuisesti punnitsee kaikissa ulostuloissaan riskit. Sitten on niitä, jotka tietävät mikä on oikein ja tekevät päätöksiä. Maailma muuttuu vain kun sitä muutetaan. Jokainen hyve on aina kahden paheen puristuksissa. Johdon selkäranka punnitaan päätöksenteossa. 

Kerron teille mitä touko-kesäkuussa organisaatioissa tapahtuu. Toimitusjohtajan, markkinointivetäjän tai viestintäpäällikön avonkonttorin pöydän reunalle saapuu asioimaan nuorehko työntekijä, joka ehdottaa firman osallistumista kesän Pride-tapahtumaan. Idea otetaan kohteliaasti vastaan ja se saa kannatusta ja herättää innostunutta keskustelua. Graafikko ehtii jo suunnitella firman logoon sateenkaaren värejä ja logo kiertääkin firman sisäisissä viestintävälineissä. Kunnes sitten tulee päätös, ettei tällä kertaa lähdetä mukaan. Ei vaikka ilmaiseksi pääsisi. Jokainen johtoryhmäläinen tietää päätöksen taustat, mutta asiasta ei puhuta. 

Nordean johto,

Tulette saamaan postia ja palautetta. Kaikki palaute ei tule olemaan suurta ylistyslaulua. Teitä tullaan leimaamaan siitä, että olette lähteneet poliittiseen viestintään, joka ”ei sovi isolle korporaatiolle ja sen johdosta häviätte asiakkaita”. Osa viesteistä on niin synkkiä, että taustalta puuttuvat vain karjalaiset itkijänaiset ja viulumusiikki. 

Tiedän ettei päätös olla ensimmäinen ole helppo. Mutta haluan sanoa, että tulette näkemään kuinka oikea päätös se oli. Moni yritysjohtaja edelleen leimaa seksuaalisen tasavertaisuuden poliittiseksi teemaksi, vaikka lakikirjan osalta asia on yhtä selvä kuin naisten tasa-arvo. Ilman kaltaisianne yrityksiä asiat eivät muutu. Olette esimerkki elinkeinoelämän voimasta. Esimerkki rohkeudesta. Esimerkki edelläkävijyydestä omalla sektorillanne. Esimerkki pankkialan kuluttajalähtöisestä johtajuudesta.

Saatte kaiken tarvittavan tuen. Aloitan siitä, että henkilökohtaisessa elämässäni ja työelämässä en koskaan sivuuta Suomen ensimmäistä ihmisoikeuspankkia. 

Kiitos Nordea, että lähditte mukaan.